Актрисата Мария Бакалова е част от екипа на "Триумф", съобщи изданието за световно кино Deadline. В новия филм на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева тя ще си партнира с Юлиян Костов, като двамата ще бъдат и продуценти.

Последният проект на Грозева и Вълчанов бе филмът "Бащата", в който Мария Бакалова също участва. Той беше избран за българската номинация за "Оскар" в категорията за най-добър международен филм през 2021 г., но не получи официална номинация от Американската филмова академия.

Снимките на "Триумф" се реализират чрез продуцентската къща на Мария Бакалова и Юлиян Костов "Five Oceans", която има за цел да разказва български и балкански истории и да ги представя на международната публика. Това е и първият филм на Бакалова в България след ролята ѝ в "Борат 2", с която българската актриса проби в Холивуд и получи номинация за награда "Оскар".

"Триумф" е в жанра "черна комедия", като в него участват още Юлиян Вергов и Маргарита Гошева. Историята във филма описва хаоса след падането на комунизма, когато оперативна група, съставена от екстрасенси и високопоставени офицери от българската армия, се впуска в свръхсекретна военна операция в малкото село Царичина, за да открие извънземен артефакт, който ще промени хода на историята и ще направи България отново велика. Мария Бакалова изпълнява главната роля във филма.

Преди броени дни "Жените наистина плачат" на Мина Милева и Весела Казакова, с участието на Мария Бакалова, бе избран в престижната селекция за Европейските филмови награди. Българският филм е сред 30 отличени творби, които Бордът на Европейската филмова академия подбира за Селекцията за игрални филми на Академията за 2022 г.

А преди две седмици същото издание Deadline съобщи, че Бакалова е част от актьорските състави на пълнометражния режисьорски дебют на Андрю Дърам Fairyland и на първия филм на Джери Сайнфeлд за "Нетфликс" - комедията Unfrosted: The Pop-Tart Story, с участието на самия Зайнфелд, Мелиса Маккарти, Хю Грант, Ейми Шумър и други.

Дневник