Покриването на река Енчова и разширението на ул. „Марица“ в участъка от ул. „Васил Друмев“ до кръстовището на Lidl ще приключи до края на годината. В момента там тече усилена работа, стана ясно на изнесена пресконференция с кмета на Шумен Любомир Христов.

Градоначалникът обясни, че след приключване на реконструкцията платното на ул. „Марица“ ще има 4 ленти за движение, което много ще облекчи движението по нея. На 290-метровия участък ще се направи и велоалея с двупосочно движение, ще се поставят пейки, а на мястото на отстранените дървета ще бъдат посадени нови.

Строител е шуменската фирма „Автомагистрали - Черно море“, която спечели общинската обществена поръчка с ценова оферта от 2 345 279 лв. Парите са осигурени от общинския бюджет, но ще бъдат възстановени от държавата, тъй като преди месец с постановление на Министерски съвет бяха одобрени целеви 2,860 млн. лв.

Христов обясни, че в близките дни предстои да започне работа и по  участъка от кръговото при паметника на Пети полк до моста на ул. „Генерал Скобелев“. За там първоначално общината смяташе да направи укрепване на бреговете за 500 хил. лв., но впоследствие проектът бе разширен с отпускането на още 2,622 млн. лв. със същото постановление на МС.

ШУМ.БГ