Шампионите по хандбал от „Шумен“ и този сезон ще атакуват титлата в първенството. Отборът при мъжете подаде заявка за участие в шампионата за сезон 2022/2023, който ще стартира на 17 септември.

Тимът е с нов треньор. Това е Никола Карастоянов, който е добре познат на феновете на хандбала в Шумен. Като състезател Карастоянов бе част от състава на шуменци в периода 2009 – 2012 г., като е вдигал шампионската купа с тима. Карастоянов води „Шумен“ в полуфиналния мач срещу „Спартак“ Варна през миналия сезон, когато тогавашния нас-тавник Чавдар Чернев бе наказан.

12 от играчите от отбора през изминалите два сезона остават в тима. Сред тях са Брани-мир Балчев, Димитър Грозев, Димитър Пламенов, Александър Димитров, Теодор Димит-ров, Стефан Евтимов, Кирил Савов, вратарят Ивайло Костов. Към тях се присъединяват юношите на клуба. Като втори вратар в мачовете се планира да застане младият Хасан Хасанов. На поста, при много възлови мачове, ще помага и Иван Иванов-Змея.

„Ядрото на отбора продължава да играе. Към тези опитни състезатели във всеки мач ще играят и по четирима юноши. Общо ще бъдат картотекирани 9 от юношите на клуба, кои-то спечелиха купата на България за своята възраст миналия сезон. От тях, според спортна-та им форма, треньорът ще избира кои да попадат за мачовете на първия отбор“, каза за ШУМ.БГ президентът на „Шумен 61“ Светлозар Начев. Той допълни, че съставът е отво-рен и винаги може да бъде попълнен с нови имена.

Шуменци тренират за новото първенство от средата на август. „Финансовото състояние на клуба може да се определи като стабилно. Но както навсякъде разходите нарастват, така че имаме нужда от помощ и ще сме благодарни на такава“, каза още Начев.
Осем отбора ще играят в мъжкото първенство този сезон. Новото име е това на „Фрегата“ Бургас. От участие в първенството се отказват „Локомотив“ Мездра и „Пирин“ Гоце Дел-чев.

Предстои да се изготви програмата за есенния дял на първенството с точни часове и дати, но е ясно, че в първия кръг на 17 септември „Шумен“ ще гостува.  
ШУМ.БГ