Двама мъже бяха задържани за срок до 24 часа – единият шофирал след употреба на кокаин, а другият – пиян, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Около 18:20 часа вчера екип на пътна полиция спрял за проверка на ул. “Подполковник Калитин“ водач на Фолксваген Голф с шуменска регистрация. Зад волана бил 40-годишен местен жител. Изпробван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на кокаин проба. Мъжът отказал да даде кръвна проба за анализ. В автомобила, след претърсване е намерен плик с около грам бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на кокаин. 40-годишният шуменец е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Отново през вчерашния ден около 22 часа на бул. “Симеон Велики“ в Шумен бил спрян за проверка водач на Мерцедес Ц220 ЦДИ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 39-годишен мъж от Шумен. Лъхал на алкохол. Изпробван е с техническо средство и дрегерът отчел 1,39 промила алкохол в издишания въздух. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 2 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ