"Много се гордея, че има такъв човек като вас, който се противопостави на всичко!" С тези думи жител на Шумен посрещна Кирил Петков и автобуса на „Продължаваме промяната“ (ПП) в града. Съпредседателят на ПП и доскорошен премиер на България гостува днес в Шумен и Нови пазар заедно с бившия министър на иновациите и растежа Даниел Лорер и акад. Николай Денков - водач на листата на ПП в 30 МИР – Шумен, и бивш министър на образованието и науката.

Тримата посочиха част от приоритетите на „Промяната“ за Шумен:

- справянето със загубата на вода в региона: „В областта има заделени средства за обновяването на водопровода и довършването на пречиствателната станция. Ние от „Продължаваме промяната“ ще се погрижим да не бъдат откраднати.“

- привличане на инвеститори, които да създадат работни места с атрактивно заплащане, за да останат младите хора в Шумен и да отгледат тук децата си;

- да продължи политиката за подпомагане на бизнеса заради високите цени на тока и да се създаде такава схема за компенсиране и на цените на газа, за да може бизнесът в региона да запази работните места.

"За да можем да приключим с прехода и да минем най-после към едно достойно европейско бъдеще, ние трябва да си довършим работата!", каза бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер.

"Няма да се пречупим, няма да направим поредната политическа интрига или предателство. Ще бъдем честни в обещанията си към хората!", обеща Кирил Петков.
Лидерите на „Продължаваме промяната“ разговаряха с много граждани в централните части на Шумен и Нови пазар, посетиха и предприятия в региона.

Паралелно с това в Шумен гостува и осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев, който също е сред кандидатите за народни представители от „Продължаваме промяната“. Местните фенове на автомобилния спорт имаха възможност да се срещнат с него до паметника на емблематичния шуменски рали състезател Валери Великов.

Пресцентър на "Продължаваме промяната" - Шумен