След години чакане газовата връзка с Гърция вече е готова, дори и по документи. Издаването на акт 16 се превърна в новина.

"Когато една работа беше много затлачена в продължение на 5 години, това довежда до факта, че строителството започва да става изключително трудно. Цел на служебния кабинет бе да го завършим с всички необходими документи, да е безопасно и да бъде въведено в експлоатация.", каза пред БНТ служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и допълни, че има да се довършат определени неща.

Той уточни, че един от пътищата в област Стара Загора трябва да бъде довършен, като до там има достъп по друг път.

По думите му, България няма да има проблем с това да има нормални доставки на газ и самото съоръжение да работи без никакъв проблем.

"България няма да има проблем с нормални доставки на газ по интерконектора с Гърция", увери Шишков.

Министърът уточни, че скоро ще бъде пуснат тунела "Витиня" и това ще е преди началото на зимния период - средата или края на ноември да бъде завършен ремонта и да бъде пуснато движението.

Той обясни, че съществува проблем с обходните пътища и проблемите на ТИР-овете и нарече ситуацията "магистрална бедност."

Министърът увери, че има финансиране за зимното почистване. Има избрани изпълнители и другата седмица ще бъдат подписани договорите.

Днес.бг