Актьорът Алек Болдуин и продуцентите на филма "Rust" са постигнали споразумение с фамилията на операторката Халина Хъчинс, която бе застреляна на снимачната площадка в Ню Мексико миналата година, предаде Ройтерс.

През октомври миналата година по време на репетиция за сцена от уестърна актьорът Алек Болдуин, изпълняващ главната роля, случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза, след като се оказа, че използваният от него реквизитен пистолет е зареден с бойни, вместо с халосни патрони.

Съпругът на Халина Хъчинс и 9-годиншият им син заведоха дело. Фамилията настояваше, че е било налице "грубо" пренебрежение към оплакванията на екипа, свързани с безопасността и то директно е довело до смъртта на операторката.

"Постигнахме споразумение, подлежащо на одобрение от съда, ... срещу продуцентите на "Rust", включително срещу Алек Болдуин и компания "Раст муви продакшънс" (Rust Movie Productions). Като част от това споразумение, делото ще бъде прекратено", заявява съпругът Матю Хъчинс, цитиран от "Дедлайн" и БТА.

През януари ще бъдат възобновени снимките на "Rust" с оригиналния състав на актьорите, уточнява Асошиейтед прес. Матю Хъчинс ще бъде изпълнителен продуцент.

Алек Болдуин твърди, че пистолетът е гръмнал случайно и че той не е натискал спусъка. Наскоро обаче съдебномедицински доклад, изготвен от експерти на ФБР установи, че оръжието не може да е стреляло, ако спусъкът не е бил натиснат.

"Нямам интерес да участвам в контраобвинения или приписване на вина (на продуцентите или на Болдуин)", казва в изявление Матю Хътчинс, който бе ищец по делото заедно с 9-годишния си син. "Всички ние вярваме, че смъртта на Халина е ужасен инцидент. Благодарен съм, че продуцентите и развлекателната общност се събраха, за да отдадат почит на последната й работа".

dir.bg