Джеймс Бонд, британският таен агент, който обича да пие мартини и носи смокинг, отбелязва своята 60-годишнина на сребърния екран, предаде Ройтерс. Кой обаче ще бъде следващият актьор, който ще поеме емблематичната роля?

Според продуцентите на поредицата за Бонд Барбара Броколи и Майкъл Уилсън търсенето на нов актьор дори не е започнало след последната изява на Даниъл Крейг като изтънчения супершпионин във филма "Смъртта може да почака" от 2021 г.

"Всъщност няма да търсим актьор още известно време", каза Броколи в интервю по повод 60-годишнината от световната премиера на 5 октомври 1962 г. на първия филм за Бонд, "Д-р Но".

"Това, което трябва да направим, е да започнем изцяло ново преоткриване. Вълнуващо е", добави Броколи.

Феновете продължават да спекулират кой ще бъде избран за една от най-търсените роли в Холивуд. Какви характеристики обаче търсят продуцентите за следващия актьор, който ще играе Бонд?

"Искаме преди всичко добър актьор, не непременно екшън актьор, а някой, способен да се превъплъти в сложните образи, заложени в сценариите", казва на свой ред Уилсън. "Ако погледнете актьорите, които досега са се превъплъщавали в образа на Бонд, е много трудно да се определи някаква обща характеристика", добави той.

Шон Конъри е първият актьор, превъплътил се в образа на измисления шпионин, създаден от писателя Иън Флеминг. Следват Джордж Лейзънби, Роджър Мур, Тимъти Далтън, Пиърс Броснан и Даниъл Крейг. Броколи заяви, че изборът на правилния актьор е от първостепенно значение за успеха на франчайза.

БТА