Завърналият се в женската А група по хандбал тим на „Васил Левски“ от Нови пазар загуби при гостуването си на шампиона „Бяла“ срещата от първия кръг на шампионата за сезон 2022/2023.

Домакините от „Бяла“ победиха с 37:22 (16:13). Момичетата от Нови пазар обаче изненадаха съперника си с отлична игра през първото полувреме, като на почивката тимът губеше само с три гола от по-опитния си съперник.

Началните минути бяха равностойни, но след десет минути игра домакините от Бяла взеха аванс и до 20-ата минута поддържаха разлика от три, четири попадения. След това хандбалистките на миналогодишния шампион вдигнаха оборотите и поведоха с 15:8. Тимът от Нови пазар показа дух в последните минути на полувремето и след 5 попадения във вратата на противника и едно в негова полза намалиха до 16:13.

Второто полувреме започна с гол на сметката на „Васил Левски“, но след това състезателките на отбора направиха куп пропуски. Домакините от Бяла вкараха 12 безответни гола и поведоха с 28:14. Тази разлика се оказа невъзможна за стопяване от страна на тима от Нови пазар и те инкасираха загуба в първия кръг на А група.

Благовеста Йосифова бе най-резултатна за „Васил Левски“ с 10 гола. А „Бяла“ пък 11 попадения отбеляза бившата състезателка на „Шумен“ Ирене Иванова.

В състава на „Васил Левски“ са привлечени няколко нови състезателки дни преди началото на шампионата. Сред тях са и две германки, които учат в България – Паулине Вилис и Мишел Езилаги. В паузалата на първенството при дамите, която предстои, тимът ще трябва да се „сглобява“ отново.

В следващия си мач от първенството „Васил Левски“ отново ще гостува. На 22 октомври тимът от Нови пазар играе с „Етър“ във Велико Търново. Първата домакинска среща на тима за този сезон е на 12 ноември, когато в зала „Арена Шумен“ отборът играе със „Сливница“.  

ШУМ.БГ