Отборът на „Васил Левски“ от Нови пазар записа първата си победа в елитната група при дамите. Това стана днес в зала „Арена Шумен“, където момичетата на треньора Николай Топузаков победиха тима на „Сливница“ с 37:28 (13:16).

Първите две спечелени точки не дойдоха лесно за тима от Нови пазар, въпреки че домакините водеха в по-голямата част от мача. Съставът от Сливница от догонващ се превърна във водещ в края на първото полувреме, а през втората част се доближи до гол до „Васил Левски“, но то зи път не успя да стигне до обрат.

Срещата, която се игра пред стотина зрители, дошли да подкрепят „В. Левски“, започна с размяна на голове. След това гостите от Сливница поведоха с 4:2, но състезателките от Нови пазар бързо върнаха равенството и на свой ред взеха преднина в резултата, като в 15-ата минута водеха със 7:4. Хандбалистките от Сливница обаче не се предадоха и догониха домакините като в 22-ата минута резултатът бе равен 11:11, а в следващите минути „Сливница“ обърна мача в своя полза и на почивката водеше с 16:13.

С много добра игра в защита и блестяща вратарка за „Васил Левски“ - Преслава Стойчева, през второто полувреме отборът от Нови пазар обърна развоя на мача и стигна до убедителна победа. Много силна игра в нападение записа Благовеста Йосифова, която, отбеляза 18 гола в мача, като 8 от тях бяха от дузпи, а състезателката не пропусна нито една. През втората част почти всичко вървеше в играта на момичетата от Нови пазар и те успяха да натрупат преднина от 9 гола, която задържаха до края на мача.

Голмайстор на срещата стана Благовеста Йосифова от „Васил Левски“ с 18 попадения. 12 пък отбеляза за „Сливница“ Стилияна Павлова.

В следващия кръг „В.Левски“ гостува във Велико Търново на „търновград“, а по програма на 3 декември ще е домакин на шампиона „Бяла“.

ШУМ.БГ