Кметът на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ-Пловдив Георги Мараджиев е задържан, съобщи самият той пред "Трафик Нюз" и "24 часа".

"В момента ме арестуват, не мога да говоря", заяви градоначалникът в телефонен разговор. Информацията за задържането му бе потвърдена и от областната организация на партията на Бойко Борисов в Пловдив. Активисти на ГЕРБ се събират на протест пред Икономическа полиция в града под тепетата срещу действията спрямо техния лидер.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщиха за Dir.bg, че от рано тази сутрин в сградата на Община Стамболийски се провежда специализирана операция от служители на "Икономическа полиция" под надзора на прокуратурата. Кметът на града е отведен в сградата на полицейското управление в Стамболийски за снемане на обяснения, допълниха от полицията.

През март Мараджиев бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове.

Служители на Икономическа полиция и прокурори са влезли и във фабриката, управлявана от семейството на Георги Мараджиев в Стамболийски. Тя е за изработка на полиетилен и полиетиленови изделия.

По неофициална информация акцията е по разследване за злоупотреба с общински и европейски средства по проекти. През април т.г. Икономическа полиция в ОДМВР - Пловдив установи неправомерно разходване на средства в община Стамболийски. Материалите от проверката бяха изпратени в прокуратурата за преценка на наличие на данни за престъпление.

Тя бе извършена по сигнал за съмнение за злоупотреби със средства на Община Стамболийски, предназначени за закупуване на гориво на предоставен за безвъзмездно ползване лек автомобил на районното управление на МВР в града./Дир.бг