Портмоне със 180 лева, намерено от 62-годишна жена, днес беше предадено на неговата собственичка - 79-годишната Надие Чабук. За поредната добра постъпка съобщиха днес от пресцентъра на полицията в Шумен.

Портфейлът бил намерен от Нора Георгиева, която в обедните часове на 17 ноември се качила в таксиметров автомобил. Докато пътувала забелязала, че на пода има нещо бяло. Навела се да го вземе, и установила, че е дамско портмоне. Имало пари, но нямало документи. Предала го на шофьора на автомобила. Той пък го оставил в централата на фирмата. С помощта на Тони Бошнаков, управител на фирмата за таксиметрови услуги, бил намерен адреса, от който преди Нора Георгиева се качила възрастна жена.

Днес дамското портмоне беше предадено на собственичката му - 79-годишната Надие Чабук от Шумен. „Не вярвах, че ще се намери. Ходих на очен лекар същия ден и като съм слизала от таксито вероятно съм го изтървала. Радвам се, че е попаднало в честни ръце“, каза пред Нора Георгиева и Тони Бошнаков възрастната жена.  

„Аз също съм пенсионер и прекрасно разбирам какво са за вас тези пари. За първи път намирам портмоне с парична сума. Трябва да благодарим и на шофьора, който ги е предал във фирмата, за да стигнат днес до собственичката си“, сподели намерилата портмонето Нора Георгиева.

ШУМ.БГ