67 абсолвенти от цивилните специалности на Випуск 2022 на Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен към Националния военен университет „Васил Левски“ получиха днес дипломите си за висше образование.

Официалната церемония се състоя в сградата на Департамента за чуждоезиково обучение на факултета, където присъстваха роднини, близки и приятели на дипломиралите се студенти.

37 от завършилите са в образователно-квалификационна степен бакалавър, 30 - в магистър в специалностите „Компютърни системи и технологии“ „Комуникационна техника и технологии“, „Административна и информационна сигурност“, „Кибер сигурност“, „Човешки ресурси, връзки с обществеността, сигурността и отбраната“. 17 са отличниците на випуска, 3 са пълните отличници.

„Това е вълнуващ ден за вас и за нас. Събрали сме се тук по повод успешното ви завършване. Скъпи абсолвенти поздравявам ви за усърдния и упорит труд, довел до успешното ви преминаване на семестриалните и държавните изпити. Вие имате пълното право с гордост да получите своите дипломи за завършеното си висше образование. По нататъшното ви израстване и развитие като специалисти зависи вече от самите вас, от силата на желанието ви да следвате вътрешния си стремеж за усъвършенстване, от личностните ви ценности и от желанието ви да се борите и да побеждавате. Стремете се и в бъдеще да сте все така всеотдайни и да се развивате в избраната от вас област“, каза в поздравителното си слово деканът на факултета полк. доц. д-р инж. Дилян Димитров.  

От името на студентите благодарности към преподавателите си за разбирането и човечността поднесоха първенците на випуска – Жанета Веселинова в ОКС „Бакалавър“ и Симеон Бидев – в ОКС „Магистър“.

Тържественото връчване на дипломите завърши с обща снимка на студенти и преподаватели, след което шапките на абсолвентите полетяха във въздуха, за да отбележат края на един и началото на нов етап от живота си.

ШУМ.БГ