Робърт де Ниро заяви, че се чувства "добре" след като е бил събуден от сериен крадец, за когото се твърди, че се опитвал да отмъкне подаръци изпод коледната му елха.

79-годишният актьор от "Разяреният бик" наруши мълчанието си, след като в понеделник 30-годишната Шанис Авилес беше арестувана в градската му къща, наета за 69 000 долара на месец в Горен Ийст Сайд в Ню Йорк.

Де Ниро изтичал долу по халат, докато полицаите арестували заподозряната, но се разбрало, че между него и Авилес не е имало пряка конфронтация.

На въпроса на репортерите от "Ню Йорк Поуст" пред дома му след инцидента как се справя, той отговори: "Добре съм."

The Post съобщи също, че след инцидента в градската къща е пристигнал ключар, за да поправи вратата на мазето, през които е проникнал нарушителят.

През целия ден полицаи продължиха да охраняват имота на Де Ниро, като навън остана паркиран крайцер на нюйоркската полиция.

11-годишната дъщеря на Де Ниро, която той има от бившата си съпруга Грейс Хайтауър, с която се раздели през 2021 г., също е била вкъщи и е спала в друга спалня, когато е станало нахлуването.

Стан Розенфийлд, PR представител на актьора, направи кратко изявление, в което посочи, че актьорът няма да коментира повече инцидента, като добави

"В момента не правим никакви изявления относно обира във временния дом под наем на Робърт де Ниро".

Авилес вече е била издирвана за поредица от други кражби с взлом и досега е била арестуван 26 пъти, включително 15 пъти тази година.

Сега тя е обвинена в кражба с взлом и е била отведена в участъка "Ленокс Хил", преди да бъде отведена в Манхатънския наказателен съд за повдигане на обвинение.

Източник от полицията казва пред "Ню Йорк Пост", че когато пристигнали полицаите я намерили да опакова празничните подаръци на Де Ниро в чанта и да разглежда iPad-а му.

CBS New York съобщи, че последният ѝ арест е бил на 13 декември, а около месец по-рано е арествана след кражба на 700 долара от католическа църква в Астория./БГНЕС