Подготвяйки се за новогодишните и коледните празници, трябва да имате време да направите много неща: да подготвите празнична трапеза, да намерите празнично облекло и също така да имате време да купите подаръци за всичките си роднини, приятели и колеги на работа. Но как да направите всичко и да не полудеете? Изглежда, че днес, в 21 век, разнообразието от стоки и джаджи е извън мащаба. Но имайки голям избор от стоки за подарък, ние се въртим в огромен асортимент и не можем точно да определим какво ще подхожда на нашия любим човек или приятел. В този случай подаръчни комплекти “бързат да ни помогнат”.

В днешната статия ще разгледаме няколко начина за събиране на информация за получателя, за да изберете подаръчен комплект за близките. Условно методите за събиране на информация могат да бъдат разделени на следните групи:

  • метод “Изображение“. Задайте си няколко въпроса за човека, на когото купувате подаръка: „Какво е нейното хоби, кой има хоби? Какво може да я развесели или изненада? Какво я прави по-различна от другите?”;

  • метод „Детектив“: проучете социалните мрежи на човека: „Instagram“, „Facebook“, „YouTube“, „TikTok“ и др. Прегледайте групите, за които човек е абониран, опитайте се интуитивно да създадете картина на неговите хобита и интереси;

  • метод на списък с желания. Сега се счита за добра форма да имате свой личен онлайн Wishlist (списък с желания) с подаръци. Човек го попълва от време на време, като намира интересни стоки или услуги и може да сподели линк, за да покаже какви подаръци или изненади би искал да получи. Разберете дали лицето, от което искате да купите подарък, има такъв списък и изберете това, което отговаря на вашия бюджет или какво бихте искали да подарите лично на вас;

  • метод „Попитай“. Може би това е разбираем начин за избор на подарък, но защо не? Просто попитайте какво иска човекът и ако отговорът е доста често срещано „не знам“, използвайте гореописаните методи.

Не правете подаръчни комплекти от неща, които смятате, че могат да бъдат полезни на адресата в бъдеще. В бъдеще вкусът на човека, за когото подготвяте подарък, може да се промени и вашите подаръци може просто да стоят на рафта, чакайки своя „западен час“.

За всеки от нас е важно не само да получи добър подарък, но и да направи подарък, който със сигурност ще изненада приятел/роднина и ще даде ярки и незабравими емоции. Бъдете оригинални, бъдете креативни в събирането на подаръчен комплект и подарете топлина и любов на близки и приятели. Приятно пазаруване и весели празници!