Хандбалният отбор на „Васил Левски“ Нови пазар ще играе мачовете си от А група при жените по хандбал в залата в Суворово, вместо в „Арена Шумен“, която ползваше през есента.

Причината за смяната е високите цени за наем, които искат от шуменското общинско предприятие ОЖИ от клуба, за да играе в залата. Хандбалният клуб не е от община Шумен и  не може да ползва цените за наем, които са за местните клубове.

„Васил Левски“ не може да играе на този етап в залата в Нови пазар, защото тя не отговаря на изискванията за мачове от А група. За да осигури съоръжение, което ще приеме федерацията, се е наложило да се търси решение и то е намерено след разговори на кмета на  Нови пазар Георги Георгиев с този на Суворово Данаил Йорданов.

За промяната на залите съобщи кметът на Нови пазар Георги Георгиев с пост в официалната си фейсбук страница.

„Завишените такси за наемане на зала „Арена Шумен“ ни накараха да потърсим друго решение и в тази връзка проведохме разговори с кмета и зам.-кмета на гр. Суворово за ангажиране на тяхната зала. Споразумението е факт и следващите домакински срещи ще се провеждат във Фестивален и спортен комплекс, гр. Суворово. Залата е лицензирана и отговаря на всички изискванията на Българската федерация по хандбал за срещи от „А“ група“, написа Георгиев.

Той допълва, че и през тази година Общината ще продължи подкрепата за отборите, които има и за феновете им. За мачовете на „В.Левски“ ще има, както и досега осигурен безплатен транспорт за привържениците на отбора.

ШУМ.БГ