Успехът за следващите избори е да намерим онази формула на участие в тях, която да ни позволи да излъчим силно демократично реформаторско управление, коментира пред журналисти председателят на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов. Той посочи, че в политиката няма вакуум и, ако не могат да наложат такова управление с такъв дневен ред, властта отива другаде.

Христо Иванов беше гост на Националното съвещание на "Демократи за силна България", на което партията обсъжда мандат за преговори за съвместно явяване на "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" на предстоящите парламентарни избори. Утре в "Да, България" ще обсъждаме мандат за преговори, съобщи той.

По повод обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че не е присъствал в залата при обсъждането на промените в Закона за съдебната власт, Христо Иванов каза, че е бил на среща, свързана с еврозоната. ГЕРБ бяха тези, които провалиха кворума, по средата на дискусията, присъствайки в залата, заяви той. Така че на кой му е важна съдебната реформа и кой му е важно да я спре, се видя много добре в този момент, допълни Иванов.

Съпредседателят на "Демократична България" беше помолен да коментира и обвиненията на Борисов за обогатяване чрез продажба на оръжие за Украйна чрез посредници. Що се отнася до другите обвинения, нашата цел винаги е била да има една неутрална прокуратура, която да може да проверява подобни твърдения, и ако някой по подобен начин се е обогатил, това да се докаже, не просто да се твърди във въздуха, каза Христо Иванов.

БТА