Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Уест Хем в петия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация, докато градският съперник на „червените дяволи“ Манчестър Сити гостува на Бристъл Сити в тази фаза на надпреварата, отреди тегленият жребий.

 

Юнайтед надвиха Рединг през уикенда, за да преминат в следващия кръг и да продължат борбата на четири фронта – тимът е все още в битката за трофея в Купата на Лигата, Лига Европа и Висшата лига. Жребият за петия кръг на ФА Къп бе направен преди късния двубой в понеделник между Дарби Каунти и Уест Хем, спечелен от „чуковете“ с 2:0.

Докато Юнайтед ще са домакини в своя мач, Сити гостуват на втородивизионния Бристъл, като ще са абсолютни фаворити за класиране напред. Има още един потенциален сблъсък между отбори от Премиършип, като Лийдс ще играе с победителя от двойката Фулъм – Съндърланд. Лестър очаква да разбере противника си, който ще бъде един измежду Блекбърн или Бирмингам, докато Брайтън, детронирал миналогодишния носител на трофея Ливърпул, гостува на Стоук Сити. Рексъм се наслади на зрелищно равенство с Шефилд Юнайтед пред погледа на холивудската звезда Райън Рейнолдс. При успех над „остриетата“ тимът ще играе с Тотнъм.

Със сигурност ще има поне един отбор по-ниските дивизии на Англия, който ще достигне четвъртфиналите на надпреварата, тъй като Ипсуич и Бърнли се изправят един срещу друг, а победителят от двойката ще играе със спечелилия преиграването между Шефилд Уензди и Флийтууд Таун. Мачовете от петия кръг на турнира ще се изиграят в седмицата от сряда, 1 март.

Пълен жребий за петия кръг на ФА Къп:

Саутхемптън/Лутън – Гримзби

Лестър – Блекбърн/Бирмингам

Стоук – Брайтън

Рексъм/Шефилд Юнайтед – Тотнъм

Фулъм/Съндърланд – Лийдс

Бристъл Сити – Манчестър Сити

Манчестър Юнайтед – Уест Хем

Ипсуич/Бърнли – Шефилд Уензди/Флийтууд Таун. /БГНЕС