Задължителната военна служба за изпълнителите от Би Ти Ес застрашава настъплението на кей поп музиката в света, съобщи АФП, цитирайки продуцента на групата Бан Си-я, който е и директор на агенцията, представляваща музикантите - "Ейч Уай Би И". 

Последните данни за продажбите на албуми показват снижаване на популярността на кей попа, подчерта той. "Главната причина е отсъствието на Би Ти Ес", каза продуцентът на форум в Сеул. 
Южнокорейската момчешка група, призната за културен феномен, пълнеше стадиони по целия свят и доминираше в музикалните класации. Би Ти Ес е икономически фактор за Южна Корея и има огромна маса почитатели, позната като "армията".

Всички мъже в Южна Корея трябва да отбият военна служба за срок от 18 месеца. След години на дебат дали младежите от групата заслужават да бъде направено изключение, най-възрастният от тях - Джин, беше първият, който влезе в казармата през декември миналата година.

Коментарите на продуцента на Би Ти Ес идват няколко дни, след като компанията му придоби конкурентната "Ес Ем Ентъртейнмънт". Бан Си-я беше обвинен, че иска да монополизира кей поп музиката, въпреки че продуцентът изтъкна, че действията му са решение на проблема със снижаването на популярността. 

Очаква се втори член на групата - Джей Хоуп, да се присъедини към армията през април. /БТА