Ще ви покажа как Кралица Елизабет II, Даяна, принцесата на Уелс, Ричард Никсън, Опра Уинфри, Хилъри Клинтън и други кореспонденти целуваха задника ми. Това заяви Доналд Тръмп във вторник, рекламирайки предстоящата книга с техните писма.

Книгата ще съдържа 150 писма от фигури, включително Ким Чен Ун и Роналд Рейгън. Те рисуват картина на живота на Тръмп преди и след като се кандидатира за президент.

"Мисля, че те ще видят много завладяващ живот", каза Тръмп пред крайнодесния Breitbart News за това, което читателите могат да очакват. "Познавах ги всички – и всеки от тях ми целуваше задника, а сега само половината ми целуват задника."


Неговият син Доналд Тръмп-младши каза пред Breitbart, че баща му си е кореспондирал с "някои от най-интересните хора в света", но е било "удивително колко бързо се промени обожанието им към него, когато той се кандидатира от името на републиканците".

"Писмата до Тръмп ви показват точно какво са чувствали към него и колко фалшиво е новооткритото им презрение в действителност", добавя той.

Тръмп не е обявил сделка за написване на конвенционални мемоари за президентството, което приключи с позор и втори импийчмънт след смъртоносната атака срещу Конгреса на 6 януари. Репутацията му не се е подобрила извън поста.

Кандидатирайки се за републиканската номинация през 2024 г., Тръмп остава под заплахата от наказателни обвинения, включително според съобщенията предстоящо обвинение в Ню Йорк, свързано с подкуп, платен на порнозвезда. Той също така е разследван за запазване на секретни материали след напускането на Белия дом, включително писма от Ким Чен Ун.

Тръмп продължава да твърди, че окончателното му поражение от Джо Байдън през 2020 г. е резултат от изборна измама, лъжата, която подтикна атаката срещу Капитолия.

Подкрепата на крайнодесните, ухажвани от Тръмп, междувременно включва привърженици на теорията на конспирацията QAnon, която твърди, че водещи демократи са членове на канибалистична, педофилска кабала.

Последователите на QAnon също вярват, че Джон Ф. Кенеди младши, синът на президента Джон Ф. Кенеди, не е загинал в самолетна катастрофа през 1999 г. и скоро ще им се притече на помощ.

Тръмп сподели с Breitbart писмо, в което Джон Кенеди Младши, тогава издател на списание, в което той благодари на Тръмп за посещението в офиса му, за да "дискусията за политиката, Ню Йорк, мъжете и жените".

Тръмп каза, че двамата са били приятели, въпреки че са имали различни убеждения.

Фамилията Кенеди е една от най-влиятелните в Демократическата партия. Всъщност Тръмп също беше демократ за известно време.

"Вярвам, че Джон Кенеди Младши щеше да се кандидатира за Сената и че щеше да бъде президент някой ден. Той беше красив човек. Той беше фантастичен човек. Щеше да стигне до върха на света", казва бившият президент.

Признанието на Тръмп, че много кореспонденти вече не го ласкаят, беше телеграфирано в първия доклад за новата книга от Axios миналата седмица.

Axios каза, че в писмо на Опра Уинфри от 2000 г. се казва: "Жалко, че не се кандидатираме за длъжност. Какъв отбор!" Благодарейки на Тръмп за комплиментите, телевизионният водещ казва: "Едно е да се опиташ да живееш почтен живот – друго е хората като теб да забележат."

Според Axios Тръмп пише: "За съжаление, след като се кандидатирах за президент през 2015 г., тя никога повече не ми проговори".

Писмата до Тръмп ще се продават за $99 неподписани или $399 подписани. Следва друг скъп том, "Нашето пътуване заедно", предимно визуален разказ за времето на Тръмп в Белия дом.

Тръмп публикува своята книга със снимки, след като блокира плановете на фотографка от Белия дом да публикува своя собствена книга.

Dnes.bg