Том Круз е подписал договор за завръщане в "Забвение 2" с Universal Studios и Джоузеф Косински, споделя Giantfreakingrobot. Действието в "Забвение 2" се развива 15 години след оригинала и Джак, Джулия и дъщеря им ще се борят с извънземния изкуствен интелект Тет, който междувременно се е поправил и е готов да завладее Земята.

Не знаем дали Косински ще търси да привлече други актьори от първия филм, но като се има предвид това, което знаем за сюжета, изглежда вероятно да се обсъжда поне връщането на Олга Куриленко, която да се присъедини към Том Круз в "Забвение 2". Куриленко играеше Джулия в първия филм: съживена астронавтка, която помага на Джак да победи Тет. Оттогава тя е спечелила дълъг списък с впечатляващи похвали, включително ролята на травмирания убиец Taskmaster в "Черната вдовица" през 2021 г., роля, която ще повтори в предстоящия ансамблов филм на Marvel Thunderbolts.

Именно дъщерята на самия Том Круз - Сури, изигра дъщеря му в "Забвение", но дали тя ще се завърне за "Забвение 2", може само да се гадае. Оттогава тя не се е занимавала с екранна игра. /БГНЕС