Шофьорът, който вчера бе заснет да кара с висока скорост в насрещното на автомагистрала "Хемус", е бил задържан още снощи и отведен в районното управление на полицията в Ботевград, съобщи bTV. Той е 79-годишен мъж, а пробите му за наркотици и алкохол са отрицателни. 

Нарушителят с "Фолскваген" беше сниман в сряда следобед да шофира в посока Ботевград в изпреварващата лента на насрещното платно на магистралата. Като по чудо пътуването му се разминава без пътен инцидент.

Пред разследващите той обяснил, че е объркал пътя и над 15 километра се е движил в насрещното по аутобана, информира БНР.

От разпространеното в социалните мрежи видео се вижда как шофьорите на автомобили, които се разминават с водача, натискат клаксоните си в опит да го вразумят. 

Междувременно във Facebook групата "Забелязано в София" потребителка алармира за друг движещ се в насрещното автомобил - този път по Северната тангента.

"Отново автомобил - син на цвят марка "Пежо", в момента се движи в насрещното по Северната тангента при Мрамор и Требич посока Ботевградско шосе. Който е успял да го снима, да ми изпрати на лични съобщения! Подадени са сигнали и на 112", пише Надежда Дойчева.

В началото на март Европейската комисия предложи пакет от законодателни промени за модернизиране правилата за придобиване на свидетелство за управление на моторно превозно средство. Сред тях е водачите да бъдат насърчавани да актуализират своите шофьорски умения и знания, за да бъдат в крак с технологичното развитие.

Dir.bg