Преди броени часове "Металика" представиха водещата едноименна песен от предстоящия си 12-и студиен албум 72 Seasons. Групата представи сингъла заедно с официален видеоклип, който показва 8-минутно пътешествие, пресъздаващо борбата с гнева и вътрешния мрак. Само за 18 часа видеото към песента събра над милион гледания в "Ютюб".

Песента 72 Seasons излиза след If Darkness Had A Son, представена като "звукова ретроспекция на кариерата на "Металика", Screaming Suicide и сингъла Lux Æterna. Новият трак, написан от Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих и Кърк Хамет, е въплъщение на концепцията зад заглавието на проекта, която бе подробно описана от самия Хетфийлд:
"Заглавието 72 Seasons е вдъхновено от любима моя книга, която описва първите 18 години от живота ни, а именно оформянето на нашата истинска или фалшива същност. Албумът разкрива концепцията за влиянието на родителите ни върху изграждането на нашата личност. Мисля, че най-интересната част от това е продължаващото изследване на тези основни убеждения и как чрез тях ние виждаме света днес. Като зрели хора ние пресъздаваме или реагираме на тези детски преживявания, притиснати от избора дали да останем затворници на детството, или да се освободим."


Продуциран от Грег Фиделман заедно с Хетфийлд е Улрих, албумът 72 Seasons излиза на музикалния пазар на 14 април и е първият нов студиен албум на "Металика" след Hardwired... To Self-Destruct от 2016 г.

Със 72 Seasons "Металика" за пореден път успяха да се свържат с публиката си от всички краища на света и направиха премиерата още по-специална. В началото на март те отправиха покана към фенове си за глобалната кинопремиера на албума. В четвъртък, 13 април, 72 Seasons ще прозвучи единствено за кинопубликата по света, като всяка от новите песни ще бъде представена с официален музикален клип и коментари от групата.

Дневник