След като се опъна на  шампионите от “Балкан” в миналия кръг на Националната баскетболна лига, днес  “Шумен” успя да затрудни и друг фаворит “Рилски спортист”. Шуменци бяха равностойни през цялото първо полувреме, но в третата четвърт от мача гостите от Самоков успяха да направят двуцифрена разлика в своя полза, което след това им осигури и победата в мача с 99:71.

Срещата в “Арена Шумен” започна с предимство на “Рилски спортист”, но баскетболистите на “Шумен” не позволиха на съперника да се откъсне с разлика и след десет минути игра гостите имаха предимство само от четири точки – 25:21.
 
“Шумен” продължи да играе добре и през втората четвърт и отново не позволи на гостите да се чувстват сигурни в победата и преди почивката резултатът бе 42:45.

Още в първите минути на третата четвърт “Рилски спортист” започна да играе по-концентрирано и след две минути игра поведе с 54:44. До края на частта гостите увеличиха още разликата. Това се получи и заради по-плахата игра на част от юношите на “Шумен”, които треньорът Янко Янков пусна в мача - Никола Любенов, Веселин Байчев, Окан Хасанов, Баръш Мустафа.

В последната четвърт с няколко серии от по 10 точки “Рилски спортист” успя да направи голямата разлика в точките в този мач.

За “Шумен” Ишмаел Ел-Амин и в този мач вкара 30 точки, Рей Идову завърши с 12.

Чавдар Костов се отчете с 25 точки за победата на “Рилски спортист”, 16 добави Димаджио Уигинс, 15 - Александър Янев.

“Шумен” посреща “Левски” в последния кръг от редовния сезон, с който за тима ще завърши и състезателната година, тъй като не попадна в плейофите. Срещата със “сините” е тази сряда от 18,30 часа в зала “Арена Шумен”.

ШУМ.БГ