С феноменалния си глас и интересната си външност Барбара Стрейзънд прави шеметна кариера, за каквато дори не си е мечтала. Тя е една от 14-те знаменитости с награди в музиката, киното и театъра.

Родена е в Бруклин, Ню Йорк, на 24 април 1942 година. Нейният баща , Еманюъл, умира, когато тя е само на 15 месеца. Майка ѝ, Даяна, не я окуражава да развива кариера в шоубизнеса, убедена, че Барбара не е достатъчно атрактивна.

Първият ѝ успех е в един гей бар в Манхатън. Но големият ѝ пробив идва през 1962 г., когато се появява на Бродуей в малка роля в мюзикъла „Мога да ти го продам на едро“.

Още след дебюта си тя подписва първия си договор с „Калъмбия Рекърдс”. Първият ѝ албум - „Албумът на Барбра Стрейзънд“, печели две награди "Грами" през 1963 г. Следва шеметна кариера и водещи роли в холивудски филмови продукции.

През годините Барбара Стрейзънд е носителка на награда във всяка област, в която е работила. Този успех не е повторен от друг изпълнител в историята. Сред многобройните ѝ награди са две награди „Оскар“, шест „Еми“, единайсет „Златен глобус“, десет „Грами“, награда „Томи“, две „Кейбъл Ейс“, наградата на Американския филмов институт за цялостен принос, както и някои други награди.

През 1995 г. получава „Грами“ за цялостен принос. През 2005 г. нейният американски албум я нарежда сред първите изпълнителки в Съединените щати.

Дарик