Поп звездата Уикенд се завръща към корените си, като възстановява истинската си самоличност - Eйбъл Тесфайе, и обещава, че ще "убие" сценичното си име, предаде АФП.

В социалните мрежи като Туитър, където изпълнителят на хита "Blinding Lights" има 17 милиона последователи, и Инстаграм (55,6 милиона последователи), профилите му са с двете самоличности едновременно.

Това е еволюция, която не е случайност, обяснява 33-годишният певец, който е роден в Канада в семейството на етиопци, пред модното списание "W". В интервюто той говори за "катарзис".

"Достигнах до момент, в който се готвя да затворя главата "Уикенд". Ще продължа да правя музика, може би като Ейбъл, а може би и като Уикенд. Но искам да убия Уикенд. И ще го направя… Наистина се опитвам да сваля тази кожа и да се преродя", казва музикантът.

Той планира да използва сценичното си име за последен път за следващия си албум, върху който работи в момента. "Като Уикенд съм казал всичко, което мога".

Със сценичното си име роденият в Торонто певец започна да се изявява в Ютюб и се утвърди като един от най-големите музиканти в периода между 2010 и 2020 г.

В разгара на пандемията от КОВИД-19 през 2020 г., четвъртият му албум - "After Hours", постигна световен успех, а хитът "Blinding lights" се превърна тогава в най-стриймван в платформата Спотифай.

Изпълнителят навлиза и във  филмовата индустрия. Той и Лили-Роуз Деп участват в продукцията "Идолът" на HBO. Премиерата ще бъде в рамките на 76-ия филмов фестивал в Кан, който се открива днес.

БТА