С тези няколко идеи за подарък за имен ден със сигурност ще направите впечатление на всички

След рождения ден, именния ден е един от най-важните лични празници, които отбелязваме. В България почти всеки ден от годината някой празнува имен ден. Само на Ивановден имен ден имат над 300 000 българи, а Гергьовден отбелязват други 220 000 души. Празнуването на именния ден е повод да съберем близките си хора и да ги почерпим за свое здраве.

Според традицията, на имен ден не се кани – но със сигурност не се отива с празни ръце. Ако искате да зарадвате някого на празника му е прието да му направите подарък, било то и символичен.

Ето и кои са най-добрите подаръци за имен ден, които със сигурност ще се харесат на именника, независимо от неговата възраст или пол:

1. Бижу с буквата на именика
Безспорно това е най-универсалният подарък за всеки имен ден. Бижуто с буква е подходящ подарък за имен ден както за жена, така и за мъж. За дамите можете да изберете сребърно или златно колие с буквата, в зависимост от техните предпочитания и стил. Колието е елегантен подарък за имен ден, който ще остане за спомен и определено ще бъде високо оценен.

За мъжете подходящ вариант е гривна с първата буква от името. Тя би могла да е от червен конец, а самата буква да е от сребро или злато. Тези гривни са дискретни – могат да се носят под ръчния часовник и да се превърнат в аксесоар, с който именикът никога да не се разделя. Според вярванията, червеният конец предпазва от зли помисли и носи късмет на своя притежател.

2. Луксозен сувенир с името на празнуващия
Друга идея за подарък за имен ден е сувенир или аксесоар, върху който да се изпише името, а също и кратко послание. Имате възможност да избирате измежду множество луксозни сувенири, които не само ще изглеждат добре, но и ще бъдат практични.

За мъжете подходящите сувенири могат да бъдат ключодържател, метална запалка или джобно ножче. Ако именикът е дама, то можете да заложите на джобно огледало или скъпа химикалка. Важно е сувенирът да бъде от материал, който позволява гравиране, както и да не е твърде малък по размер, за да има достатъчно площ за изписване на желаното име.

3. Луксозен аромат
Нищо не показва лично отношение така, както го прави луксозният парфюм. Скъпият аромат от предпочитана марка е един от подаръците за имен ден, с които наистина няма как да сбъркате – жестът ще бъде високо оценен, а всеки път, когато именикът си слага от парфюма, той ще му напомня за вас. Качествените дамски и мъжки аромати са дълготрайни и радват не само с уханието си, но и с красотата на опаковката си.

При избора на аромат най-важното е да познавате предпочитанията на човека, на когото ще го подарявате. Ако не сте сигурни как да подходите, или именикът не ви е много близък, то можете да изберете подходящ парфюм според сезона.

За топлите летни месеци са подходящи свежите акватични и цитрусови аромати, а през зимата заложете на парфюм с интензивно дървесно или мускусово ухание.

Няма да сбъркате, ако изберете аромат на някоя от луксозни марки като Hugo Boss,  Bvlgari или друга популярна марка.

А ако не можете да се справите сами, просто се доверете на консултантите в добрите парфюмерии, за да направите най-правилния избор.

4. Къстче или икона
Ако именикът е вярващ, подходящ подарък за имен ден би била икона със светеца, на който е кръстен. Смята се, че именно той бди над именика и го закриля. Иконата може да бъде във всякакъв размер, дори и джобен. Добра идея е и кръстчето – златно или сребърно, не пропускайте да го осветите в храм, след като го закупите, за да носи здраве. При този тип подаръци е важна не толкова стойността, колкото личният подход. Ще направите страхотно впечатление, ако подаръкът е ръчно изработен или е закупен от специално за именика място.

5. Бутилка скъп алкохол
Хубавото на този подарък е, че можете да го закупите дори в последния момент. Важно е обаче да познавате предпочитанията на именика, за да направите своя избор. Потърсете лимитирана серия от любимата му напитка – с ефектна опаковка, която ще привлече погледите. Когато залагате на традиционен подарък за имен ден, можете да сте спокойни, че ще отдадете на празнуващия необходимото внимание и уважение. Този подарък е особено подходящ за хора, които обичат да си угаждат и държат на традициите.

Независимо какъв подарък за имен ден изберете, не забравяйте най-важното – доброто настроение и положителните емоции. Така именият ден ще се превърне в незабравим спомен както за празнуващия, така и за неговите гости.

 

Съдържание на prettyshop.bg