Джей Зи и Бионсе са се сдобили с един от най-големите архитектурни шедьоври в САЩ и всъщност най-скъпия в Калифорния - имение от 30 000 квадратни фута в най-добрия район на Малибу.

Източници на недвижими имоти, цитирани от TMZ, споделят, че двойката е платила 200 милиона долара за имота, което го прави най-скъпия дом, продаван някога в целия щат Калифорния, засенчвайки предишния рекорд от 177 000 милиона долара. Това е и втората най-скъпа сделка с недвижими имоти в страната - първата е 238 милиона долара за апартамент в Ню Йорк.

Имението е било обявено за колосалните 295 милиона долара, така че сделката на звездната двойка определено е била добра, отбелязва изданието.

Къщата е разположена на скален склон с площ от 8 акра с изглед към Тихия океан в района на Paradise Cove, известен още като Billionaires Row. Имотът е архитектурно бижу, проектирано от Тадао Андо, японски майстор архитект, който проектира и къщата на Кание Уест в Малибу.

Имотът е бил собственост и е построен от Уилям Бел - един от най-големите колекционери на изкуство в света. На Бел са били необходими почти 15 години, за да изгради изцяло бетонната конструкция.

Къщата е втората масивна покупка на недвижими имоти на двойката в района на Лос Анджелис. През 2017 г. те закупиха имение в Бел Еър за 88 милиона долара и вляха още милиони в имота, за да го продадат за над 100 милиона долара.

Дир.бг