"Убийството на Красимир Каменов - Къро е част от пъзела, който се нарежда в страната след 1 май", заяви в студиото на bTV новините Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба. Той коментира не само показното убийство в ЮАР, но и трусовете в съдебната власт у нас.

"Без да имаме някаква специална информация, все пак в тази ситуация (убийството на Къро - б.р.) може да става дума за един елемент от пъзела, който се нарежда в момента в нашата страна. Той беше сочен като свидетел, като поръчител на убийства. Изведнъж се случва това. Аз лично не бих могъл да подмина версията, че е свързано с настоящите събития", обясни той.

Бойко Найденов припомни, че докато той е бил част от Националната следствена служба Красимир Каменов - Къро е бил част от оперативно интересните лица. И допълни, че той е бил задържан във връзка с наркоразпространение. "Не зная какво се е случило с делата след моето напускане. Това, което зная към момента, е, че живееше в чужбина и беше издирван от Интерпол за различни престъпления", допълни той.

Бившият директор на Националната следствена служба подчерта, че е възможно Красимир Каменов - Къро да ръководи бизнеса си у нас от разстояние.

Бойко Найденов е притеснен, че е възможно България да се върне към 90-те години на миналия век, когато престъпните босове си разчистваха сметките по този начин - с показни убийства. "От 1 май насам държавата не е същата - видяхме, че имаше взрив. Какъв беше и защо беше - до момента не се знае. И за мен в момента рязко се повиши ролята на министъра на вътрешните работи, защото принципно от МВР трябва да бъде разкрит генезиса на тези вътрешни противоречия в прокуратурата, в съдебната власт, във взаимодействията между магистратите и политиците", каза още той.

Според него службите за сигурност трябва да са много активни в момента.

Дир.бг