Радостин Василев излезе от Националната следствена служба с повдигнато обвинение за опит за принуда срещу народен представител. Според него това е опит да бъде сплашен.

"Вместо да викат Кирил и Асен да бъдат разпитвани, вместо да бъде обвинен Борисов", заяви Радостин Василев. Допълни, че е предоставил таблета си със записите от партийния форум на ПП.

Радостин Василев се яви на разпит в НСлС във връзка с разследването за заплахи и опит за принуда към бившия депутат от "Има такъв народ" Христинка Иванова, като на влизане заяви, че няма притеснения.

Главният прокурор Иван Гешев внесе на 24 април в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител, по предложение на Софийска градска прокуратура.

Разследването е започнало през юли миналата година, като са събрани доказателства за това, че на 13 юни Василев чрез заплашване направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова, противно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на "Има такъв народ" в 47-ото Народно събрание.

На 11 май Радостин Василев депозира в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от имунитета си като народен представител, с която дава съгласието си срещу него да продължи наказателно производство.

Отделно от това Василев е с охрана заради отправени срещу него заплахи след пресконференцията, на която разпространи 5-часов запис от партийния форум на ПП. По думите на вече независимия депутат те не идвали от Кирил Петков и Асен Василев, които в рамките на миналата седмица също бяха разпитвани.

Дир.бг