Всички 27 месопреработвателни и млекопреработвателни предприятия в Шуменска област произвеждат безопасни месни и млечни продукти като всяка от използваните суровините в тях е включена в техническа документация. В големите магазини и вериги за хранителни стоки месните и млечни продукти са етикирани и влаганите в тях компоненти са изписани на етикета. Това сочат резултатите от направените този месец проверки от инспектори на ДВСК, съгласно издадена заповед на генералния директор на НВМС, съобщи за ШУМ.БГ д-р Христо Христов, директор на Регионалната ветеринарномедицинска служба. „Проверките показаха, че в Шуменско произвежданите към момента млечни и месни продукти отговарят на изискванията. Не сме констатирали и в търговската мрежа наличие на компоненти в хранителните продукти, които да не са отразени в етикета“, уточни д-р Христов. Само за август инспекторите на ДВСК са взели 10 729 проби от храни и суровини – млечни и животински, извършените проверки от инспекторите са 246, а съставените актове са 3 и възлизат на 2000 лв., каза още Христов. ШУМ.БГ