Турското летище "Истанбул" е било най-натовареното в цяла Европа в периода 26 юни-2 юли, според доклад на EUROCONTROL, за който съобщи в социалните медии Главната дирекция за гражданско въздухоплаване към Министерството на транспорта и инфраструктурата.

Според доклада през обхванатия период летище "Истанбул" е приемало дневно по 1525 полета, което му отрежда първото място сред всички летища в Европа, съобщава електронното издание на в. "Йени шафак". 

В същото време летището в Анталия е на седмо място по натовареност в Европа за периода 26 юни-2 юли с хиляда полета средно на ден.

Цитираните данни показват, че летищата в Истанбул и Анталия успяват да надминат представянето си през предпандемичната 2019 г., отбелязва изданието.

"Нашата страна със средно 3892 полета на ден заема шесто място в Европа сред страните с най-интензивен трафик. Търкиш еърлайнс (Turkish Airlines) се нарежда на трето място сред авиокомпаниите, осъществили най-много полети през упоменатия период, с 1685 полета средно на ден", се посочва още в съобщението на Главната дирекция за гражданско въздухоплаване.

БТА