Сериалът "Идолът" приключи безславно след само един сезон, след като стана ясно, че тв каналът HBO няма намерение да продължи със снимките на нови серии.

Шоуто, в което главните роли бяха поверени на певеца The Weeknd и Лили-Роуз Деп, направи своя дебют на малкия екран през юни, след като две години по-рано получи зелена светлина от шефовете на телевизията да бъде реализиран. Въпреки огромните очаквания, сериалът не беше посрещнат добре от зрителите и критиката, което доведе до множество негативни коментари за сюжета и играта на актьорите, както и до отчайващо нисък рейтинг.

Любопитното е, че новината за канселирането на шоуто, идва малко след като бившата приятелка на The Weeknd - певицата Селена Гомес, публично сподели, че е била подразнена, че много моменти от личния й живот са били използвани в изграждането на образа на героинята на Лили-Роуз - Джослин.

"Идолът" беше една от най-провокативните оригинални продукции на HBO и сме доволни от силната реакция на публиката. След дълго обмисляне, HBO, създателите и продуцентите решиха да не продължат с втори сезон. Благодарим на създателите, актьорския състав и екипа за тяхната невероятна работа", пише в изявление на телевизията.

"Идолът" беше поръчан от HBO през 2021 г. Продукцията трябваше да бъде заснета от режисьорката Ейми Сеймец, която обаче внезапно напуска при почти напълно заснет материал. Тогава сериалът претърпява "пълен творчески ремонт", с който се заемат The Weeknd и създателят на поредицата "Еуфория" Сам Левинсън.

Според критиката сюжетната линия е по-скоро "унизителна", наблягаща на голотата и е тип "порно със сексулано изтезание и фантазии за изнасилване", отколкото интересна и завладяваща история за младо момиче, което се влюбва в мистериозен мъж, лидер на култ.

dir.bg