Канцлерът на Германия отмени част от ангажиментите си заради инцидент по време на спортуване.

Докато е тичал в събота, Олаф Шолц е паднал и е наранил лицето си, се каза в съобщение на германското правителство, цитирано от "Дойче веле".

Заради това канцлерът е отменил всичките си ангажименти в неделя, но програмата му за тази седмица не се променя, съобщи говорител на правителството.

Самият Шолц сподели своя снимка в Х (доскоро Туитър), на която носи превръзка на окото и се вижда, че по лицето му има драскотини.

"Очаквам миймове по темата. Благодаря ви за добрите пожелания, изглежда по-зле, отколкото е всъщност", написа той.

Вестник "Билд" съобщава, че канцлерът се чувства добре, но синините по лицето му са достатъчно големи, че да избягва публични изяви в момента.

Тази седмица Шолц смята да спази ангажиментите си. Във вторник той ще се появи на Международното автомобилно изложение IAA.

В сряда ще има реч в Бундестага, в четвъртък канцлерът ще посети Берлинския обществен транспорт, а в петък ще пътува за срещата на Г-20 в Ню Делхи, съобщава "Тagesspiegel".

Шолц се занимава с редовен джогинг и гребане. Неговата предшественичка Ангела Меркел беше ранена по време на ски бягане през 2014 г. и получи тежка контузия с непълна фрактура на задния ляв тазов пръстен. В резултат на това Меркел трябваше да отмени някои срещи и пътувания.

Dir.bg