"Beastie Boys" си имат площад в Ню Йорк. Той бе открит официално и шумно на 9 септември, съобщава "People".

Членовете на култовата банда Адам ""Ad-Rock" Хоровиц и Майкъл "Mike D" Даймънд се събраха, за да отпразнуват хубавия момент на мястото, упоменато с табела с името им, в Долен Ийст Сайд. Третия от тях, Адам Яух си отиде преди години от рак.

Площадът се намира на улиците "Ludlow" и "Rivington" и става факт повече от три десетилетия след като кръстовището се появи на корицата на техния LP албум "Paul's Boutique" от 1989 г.

Както "Rolling Stone" припомня, опитът районът да бъде кръстен в чест на триото беше провален с гласуване с 24 на 1 през 2014 г., но 8 години по-късно беше одобрен от Градския съвет на Ню Йорк. "Разхождаме се по тези улици и не мислим на кого са кръстени, като Ludlow Street, Irving Street, Father Demo Square", каза 56-годишният Хоровиц за "Rolling Stone". И продължи: "Но наистина ме прави щастлив това да знам, че някое дете на път за училище, след 50 години, ще мине покрай табелата и ще погледне нагоре и ще си каже: "Абе кои са Beasty Boys и защо си имат площад?".

"Честит 50-годишен юбилей на хип-хопа и благодаря на Beastie Boys за значителния ви принос към изкуството и културата", написаха в акаунта на събитието в Инстаграм.

"Beastie Boys" са продали 20 милиона копия в САЩ и имат седем платинени албума от 1986 до 2004 г. Те са най-продаваната рап група, откакто "Билборд" започна да отчита продажбите през 1991 г. През 2012 г. те станаха третата хип хоп формация, приета в Залата на славата на рокендрола. През същата година един от тримата основатели Адам Яух умира от рак и "Beastie Boys" се разпадат, макар да издават книга, документален филм и албум компилация.

Дир.бг