Директорът на "Новини, актуални предавания и спорт" на Би Ти Ви Антон Хекимян е подал оставка, съобщиха от медийната компания.

"Би Ти Ви Медиа Груп" (bTV Media Group) приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока", се казва в съобщението до медиите.

Уточнява се, че в междинния период, главният изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медиа Груп" Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на "bTV Новините" Веселина Петракиева, с главния редактор на "Актуални предавания" Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание и изпълнителен продуцент на редакция "Спорт" Владислава Лазарова. СМЕ

От 21 декември 2020 г. Антон Хекимян е директор "Новини, актуални предавания и спорт" на Би Ти Ви на мястото на Венелин Петков.

Антон Хекимян, Би Ти Ви: Недоверието в медиите води до недоверие и в справедливостта

Компанията благодари на Хекимян за професионалния му принос през последните 17 години и отчита усилията му за "превръщането на Би Ти Ви в една от най-обективните и надеждни медии в България".

Бартолайт е работил като журналист в авторитетното германско издание "Франкфуртер алгемайне цайтунг", бил е и кореспондент и ръководител на бюрото в Москва и Лайпциг на германската информационна агенция ДПА.

"Редакционният борд на CME ще продължи да следи всички новинарски дейности на bTV, за да гарантира интегритета и независимостта на bTV Новините. Медията незабавно стартира процес по избор на заместник на г-н Хекимян за поста директор отдел "Новини, актуални предавания и спорт" на bTV", се казва още в съобщението.

Дневник