Костадин Димитров е кандидатът на ГЕРБ за градоначалник на Пловдив. Той е досегашен кмет на район "Тракия".

Лидерът на ГЕРБ отиде в Пловдив, където лично оповести номинацията му като успешен досегашен кмет на района от централата на партията там. "Считам, че този човек ще се справи по-добре. Знакови лица за Пловдив го подкрепят", коментира Борисов.

Той препоръча на своя отбор да води позитивна кампания и да показва направеното през последните три години, когато управляваше града.

"Лични квалификации - не. Обиди - не. Показвате направеното", поръча Борисов на своите. И настоя кандидатите на ГЕРБ така да водят кампанията, че след три седмици в парламента ГЕРБ пак да имат мнозинство.

Борисов допълни, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи кандидат на ПП-ДБ на балотаж, където те са стигнали до балотаж.

"Кандидатите на нашите некоалиционни партньори са слаби, вървят само надолу", каза още Бойко Борисов.

"Искам да благодаря на г-н Борисов за доверието, на членовете на партия ГЕРБ-Пловдив и на отбора, който стои до мен", отвърна Димитров.

Кой е кандидатът на ГЕРБ в града на тепетата?

Костадин Димитров е магистър по математика, завършил е Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Кмет на район "Тракия" - Община Пловдив за трети мандат - 2011 - 2015 г., 2015 - 2019 г.

На Местните избори на 27.10.2019 г. е избран за районен кмет на първи тур с над 60 % от гласовете. Преди това е работил като заместник-кмет в район "Централен" и в частния сектор.

Вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Дългогодишен състезател по таекуон-до ITF - републикански шампион, член на Националния отбор, международен инструктор и международен съдия, майстор по таекуон-до ITF, треньор на много европейски и световни шампиони, организатор на Световното първенство по таекуон-до ITF 2015 г. и на Световното първенство по таекуон-до ITF 2019 г. в Пловдив и др.

На въпрос дали има проведена социология по отношение на подкрепата към Костадин Димитров, Борисов отвърна: Социологията за мен е това, което е направено.

"През изминалите години мога много да изброявам направенето от ГЕРБ за този град, детски градини, пречиствателна станция, стадиони и още много други", заяви Борисов, като припомни, че града не е имало дори спортна зала. "Има с какво да сравнявате последните три години, ако искате с града ви да стане това, което стана в държавата. Последните три години - нищо. Водният цикъл завърши с наши проекти, стадионите също. Тези, които се явяват сега и дават заявка за управление, управляваха и тогава", заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разбулва утре енигмата за София - името на кандидат-кмета

До този момент Борисов все още не е съобщил само номинацията си за столицата, но покани медиите утре в София, когато ще я обяви.

"Ще съобщя кандидата за кмет на София, когато си отида в столицата, не е редно да го съобщя в Пловдив", заяви Борисов.

Само преди ден слухове и публикации спрегнаха името на подалия оставка шеф на бТВ Антон Хекимян за кандидат-кмет на ГЕРБ в София, след като вчера той обяви напускането на телевизията и решението си да не се занимава повече с журналистика. От ГЕРБ не са потвърдили, нито отрекли неофициалните информации.

По-рано тази сутрин в ефира на БНТ Румяна Бъчварова коментира, че журналистът Антон Хекимян "е една нелоша кандидатура".

Дир.бг