Криминалисти от Сливен арестуваха мъж за блудство и изнасилване. Повдигнато му е обвинение, а Районният съд в Сливен постанови постоянна мярка "задържане под стража".

"За престъпления от такова естество наказанията са до осем години", съобщи говорителят на Районната прокуратура Катя Стаменова.

Междувременно проговори една от жертвите - 19-годишно момиче от Сливен

Почти година със заплахи, включително с оръжие, ученичката е насилвана от 55-годишния мъж. 

Разказът от първо лице разкрива ужасяващи детайли, затова самоличността на момичето, говорило пред bTV, ще остане в тайна.

Тя е на 19, от добро семейство, с отличен успех. Преди година до училище я заговаря възрастен мъж. Казва, че познава дядо ѝ, и я кани да се разходят, за да вземе нещо от дома си.

Там кошмарът започва

"Извади си пистолета, сложи го на масата, каза: "Аз съм полицай, мен нищо не ме плаши, нито полицаите, нито никой, мога да ги убия всички". Оттам той ми каза - "ще правиш ..., ако не правим секс, ще стане нещо лошо". И аз го направих. На другия ден той ми звънна, каза ако до 3-4 минути не дойдеш, ще кача голи клипчета", разказа момичето.

Така, под дулото на пистолет, момичето е насилвано многократно. Мъжът я чака до училище, следи не само нея, но и семейството ѝ. Знае къде работи майка ѝ, и когато я няма, отива в дома им. Заплашва, че ако каже в полицията, ще убие брат ѝ. 

"И ми каза - аз сега ще дойда във вас, майка ти я няма, няма да ходиш в брат си. Каза, че ще убие брат ми, ако кажа на някой и не отида на даденото място и то стига веднъж да го каже.

Насилието променя момичето до неузнаваемост. Разваля успеха си в училище, не говори с близките си, рухва емоционално. Затова майка ѝ слага камера в жилището, на която вижда как в дома им идва мъж и се гаври дъщеря ѝ. Шокът за близките е огромен.

"Кадрите, които съм видял за случилото се със сестра ми, просто са... Надявам се най-вече на затвор, и то възможно най-дълъг, защото аз се чувствам безсилен, това е някакъв абсурд", разказа братът на момичето.

"Образувано е досъдебно производство, тече разследване и тепърва ще се установява дали е извършвал подобни деяния", добави говорителката на Районната прокуратура.

Дир.бг