При областния управител проф. Добромир Добрев се проведе работна среща за координация на дейностите между институциите във връзка с прогнозите за усложняване на метеорологичната обстановка и обявения от Националния институт по метеорология и хидрология „оранжев“ код в област Шумен за утре, 25 ноември, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

На срещата са присъствали директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Георги Гендов, представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Областно пътно управление и Митко Стойчев - началник-отдел „Експлоатация, мрежи и СТИ - Изток“ на РЦ - Шумен към „Електроразпределение-Север“ АД.  

Планирани са били превантивни мерки и са обсъдени действията на съответните служби и институции при възникване на кризисни ситуации на територията на област Шумен. Областният управител проф. Добромир Добрев настоя за максимална мобилизация на всички институции. Той подчерта важността на синхронизираните действия и обмена на точна информация за предприемане на своевременни действия при възникване на извънредна ситуация.

Ръководителите на институциите информираха областния управител относно създадената организация, наличната техника и готовността за действия при усложняване на зимната обстановка.

По-рано през днешния ден областният управител проф. Добромир Добрев проведе разговори с кметовете на общините Шумен, Нови пазар, Каспичан, Каолиново, Никола Козлево, Венец, Хитрино и Смядово, където според прогнозите се очаква сериозно влошаване на времето. Общините са в готовност и са предприети необходимите превантивни мерки.

ШУМ.БГ