Певецът Майкъл Бубле оглавява британската класация за албуми с тематичната за сезона продукция Christmas, съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

Той е начело на подреждането с празничния албум за шеста непоследователна седмица. Продукцията Christmas за първи път достигна върха при дебюта си на музикалния пазар през ноември 2011 г. След това се завърна на първото място в британската класация за две седмици през декември същата година. Майкъл Бубле с Christmas пак застана на най-високата позиция в чарта през януари 2021 г. и декември 2022 г.

В албума е включен и хитът на Бубле It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas. Британската официална компания, която следи продажбите и съставя чартовете, обяви наскоро парчето за най-добрата коледна песен на 21-ви век.

Втората позиция в британската класацията е за Тейлър Суифт и нейния албум 1989 (Taylor’s version). Американската певица остава в челната петица на подреждането за девета последователна седмица.

Трети е Уикенд с албума си The Highlights, в който са включени най-големите хитове на певеца, сред които Blinding Lights и Die for You.

Елтън Джон заема четвъртата позиция с компилацията от свои хитове Diamonds, издадена през 2017 г. След него е шведската група АББА с продукцията Gold: Greatest Hits от 1992 г.  

Групата "Уам" запазва водещата си позиция в британската класация за сингли с превърналата се в класика Last Chritmas от 1984 г. На второ място е Сам Райдър с You're Christmas To Me, следван от Марая Кери с All I Want For Christmas Is You. В топ 5 на британския чарт за сингли са Ед Шийран и Елтън Джон със съвместното празнично изпълнение Merry Christmas, както и Бренда Лий с класиката Rockin' Around the Christmas Tree, чиято оригинална версия е от 1958 г.

БТА