Бившият управител на Комплексния онкологичен център в Шумен д-р Сотир Караниколов да застане отново начело на лечебното заведение, предлага в докладна записка кметът Христо Христов.

Искането на кмета ще се гледа на заседание на Общинския съвет утре.

В документа е посочено, че д-р Караниколов ще управлява болницата до провеждането на конкурс за нов управител, но не повече от 6 месеца. Освен това Христов предлага Общинския съвет да допусне предварително изпълнение на решението, т.е. то веднага да влезе в сила, независимо от това дали ще бъде оспорено по съдебен ред.

Новата докладна се внася в Общинския съвет дни, след като бе оттеглена тази, с която трябваше да се обяви конкурс за управител на КОЦ-Шумен. Обявлението за конкурсна процедура не видя бял свят, защото членовете на Правна комисия откриха много пропуски в текста му.

КОЦ-Шумен се управлява от д-р Свилен Арнаудов, чиито договор изтече през май 2023 г. С анекс и решение на Общинския съвет договорът му бе удължен с условието, че д-р Арнаудов ще продължи да изпълнява длъжността управител до избор на нов.

ШУМ.БГ