В четвъртък през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, през нощта главно в северозападната половина, а през деня – в по-голямата част от страната. В следобедните часове ще има гръмотевици и условия за градушки. На отделни места, главно в планинските райони, валежите ще са значителни по количество. Ще духа слаб, през деня – умерен северозападен вятър. В Източна България вятърът ще бъде предимно от юг-югозапад, който вечерта също ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - от 10°-13° в западните райони до 20°-22° в източните. В София минималната температура ще е около 7°, а максималната - около 11°. Вечерта от запад-северозапад валежите ще спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в Родопската област придружени с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в центалните райони на Стара планина. Над 2000 m дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, по най-високите части – силен югозападен вятър, който постепенно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 9°, на 2000 m – около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са от 16° по северното крайбрежие до 21° по южното. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

НИМХ