Филмът „Кралството на планетата на маймуните“, последната част от научнофантастичната сага за маймуните оглави северноамериканския боксофис през първия уикенд в кината, съобщи АФП. 

С приходи от 56,5 милиона щатски долара от петък до неделя продукцията постигна един от най-добрите резултати за годината в американските и канадските кина. 

Историята се развива три века след предишната част, „Войната за планетата на маймуните “, в свят, който вече е изцяло контролиран от говорещи примати. Хората са доведени до дивашко състояние и оцеляват в периферията на цивилизацията. 

На второ място се класира екшънът „Каскадьорът“, който достигна само половината от приходите си от първия уикенд в кината - 13,7 милиона щатски долара. 

В игралния филм на Дейвид Лийч, Райън Гослинг е в ролята на опитен каскадьор, който се възстановява от тежко нараняване, получено по време на снимки. Той се завърща в бизнеса за участие в бюджетен филм, но попада в криминална схема. 

Тенис драмата „Претендентите“ с участието на Зендая зае трето място с 4,7 милиона щатски долара. Във филма 27-годишната американска актриса и певица играе самоуверена бивша шампионка по тенис. Тя е в центъра на любовен триъгълник, в който се преплитат съперничество, приятелство и любов. 

Филмът на ужасите „Карти на смъртта“ е на четвърто място тази седмица с 3,5 млн. щатски долара, като надхвърли бюджета си от 8 млн. щатски долара през първите две седмици на разпространение. 

Игралният филм „Годзила и Конг: Нова империя“  затвори топ 5 с 2,5 милиона щатски долара.  

БТА