Телефонни измамници на 20 и 21 г. убедиха възрастен мъж да се раздели с 36 хиляди лева, представяйки се за полицаи, които разследват именно подобни измами. Криминалисти от СДВР обаче успели да спасят спестяванията на възрастния човек.

Вчера в ранния следобед мъжът потърсил помощ в Девето районно управление. Същия ден той получил обаждане по телефона от непознат, представил се за разследващ полицай. По време на разговора мнимият полицай го убедил да помогне в акция за залавяне на измамници. Последвало и изискването да предостави наличните си средства, които впоследствие ще му бъдат възстановени.

Човекът се съгласил и изпълнявайки нареждането, хвърлил през терасата на апартамента си кутия с 36 хиляди лева. Час по-късно той осъзнал, че е станал поредна жертва на измамна схема.

В резултат на стартиралите оперативните действия криминалистите установили и задържали двама участници в престъплението - младежи на 20 и 21 години. В рамките на разследването били установени данни за участието на единия от арестуваните към подобно престъпление за над 25 хиляди лева, извършено миналата седмица, както и съпричастност на двамата към извършена измама от началото на годината за над 250 хиляди лева.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по случая продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Дир.бг