Вратарят на „Шумен 61“ Иван Кисьов е сред 16-те избраници на националните треньори Христо Данаилов и Иван Иванов за Европейски шампионат по хандбал за младежи до 20 години.

Националният отбор на България за младежи до 20 години тръгва утре към Косово, съобщи на страницата си хандбалната федерация.

В Прищина от 13-ти до 21-ви юли ще се проведе Европейски шампионат за тази възраст, който ще спорят 12 отбора. Съставът ни е в предварителна група А с домакините и Финландия. Другите участващи отбори са Люксембург, Турция и Белгия в група В, Литва, Грузия и Естония в група C, Латвия, Словакия и Великобритания в група D. Първите два тима от всяка група ще се класират за четвъртфиналите и ще продължат към потока за разпределяне на местата от 1-во до 8-мо, а третите тимове от групите ще спорят за 9-то 12-то място.

Съставът, на който селекционерите Христо Данаилов и Иван Иванов ще разчитат в Косово, вече е уточнен. Момчетата са в лагерна обстановка от миналия петък. Националите ни направиха тридневен лагер в Шумен, по време на който изиграха и една контролна среща със сборен отбор на България – мъже. След Шумен подготовката продължи в Сливница. В „Арена Сливница“ младежите направиха още една проверка – срещу националите до 18 години, на които също им предстои участие в Европейски шампионат през август. От Сливница утре тимът ни заминава за Косово. 

Първият мач на младежите ни е в събота, 13 юли, срещу домакините от 20:15 часа. В неделя, 14-ти юли, тимът ни ще играе с Финландия от 15:30.

Срещите от шампионата ще бъдат излъчвани в интернет на ehftv.com.

ШУМ.БГ