Книга с кулинарни рецепти и истории на известни артисти издава отдел „Изкуство“ в РБ „Стилиян Чилингиров“. Съставители са Дарина Стоянова и Росица Добрева, историите са преразказани от Красимир Крумов, технически редактор е Ваня Борисова, а редактор - Татяна Вътова. Печатът е поверен на издателство „Фабер”. Книгата представя по интересен начин не толкова известни факти от живота на известни творци и по-точно за техните кулинарни страсти и изкушения. В книгата ще срещнете имената на Виторио Карпачо, Волфганг Моцарт, Джоакино Росини, Джакомо Пучини, Нели Мелба, Анна Павлова, Диего Ривера, Фрида Кало, София Лорен, Мария Калас, Луис Бунюел, Пол Нюман, Франсис Ф. Капола, Астор, Жерар Депардийо. Официалното представяне на книгата „Вкусното изкуство“ ще бъде от 16.00 часа на 27 ноември, когато се навършват 25 години от основаването на отдел „Изкуство“ в библиотеката. В празничния ден, от 14.00 часа, ще се проведе и кръгла маса на тема „Културната мисия на обществената библиотека" с гост н.с. Красимира Папазова. Изложбата на Христо Михайлов „Храмът“ ще бъде открита от 18.30 часа, а от 19 часа режисьорът Николай Гундеров ще представи спектакъла „Нещата от кухнята“ - известни творци представени в театрални сцени. ШУМ.БГ