Златните правила на масата за хранене
С голям успех в Италия се продава книгата на аристократката Барбара Ронки дела Рока за елегантността и стила във всекидневието. В книгата на издателството Sperling & Kupfer Дела Рока диктува и някои от златните правила за държанието на масата. -На масата никога не се пожелава „Добър апетит!“. Ако някой все пак го стори, престорете се, че не сте чули или леко се усмихнете -Започвате с храненето, само след като стопанката на дома седне до масата -Никога не се оставя мобилният телефон до чинията; той не е прибор -Никога чашите не се пълнят до ръба. Ако някой до вас иска да ви налее още вино, а вие не желаете, се казва „Не, благодаря“. Никога не се покрива с ръка чашата -Никога не се духа ястието в чинията, за да изстине -Нормалният нож не се ползва никога за рязане на риба, омлет или торта -Никога не се казва „Cin cin" по време на тост -Никога не се плюят в чинията костилките, костите или люспите. Те просто се събират с ръка и се поставят в чинията. Костиците от дивеча или семките от динята се почистват предварително -В края на яденето приборите се поставят в чинията вертикално (като стрелките на 6 часа в часовника). Салфетката се оставя, без да се сгъва, вляво от чинията -Чиниите се сервират отляво, а мръсните съдове се отместват вдясно -Не се правете, че разбирате от вина, ако сте посетили само един тричасов курс за сомелиери -Никога не ползвайте на масата клечки за зъби. Абсолютно забранено е и ползването на клечки за зъби, прикривайки устата с ръка - това е направо дивашки навик -Не облизвайте останалото в чинията. Ако ядете в неформален кръг и ако наистина искате да оближете остатъка, то топете хляба с ръка и никога - с вилицата. /ПронтоСофия
419
0
asdf
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Добави коментар