Направиха и пица с качамак
Новото ястие, което стана символ на кухнята в Северна Италия, се нарича пица-качамак.
Тя е смесица от традиционната питка с домат, измислена в подножието на вулкана Везувий и от едновремешната рецепта за качамак, който се консумира в северноиталианските села. Идеята за новия вид пица принадлежи на пицаджията Кико Круньола. Той я направи за пръв път в ресторанта си във Варезе, където е на практика родното място и "крепостта" на Северната лига. От тази зона произхождат много от лидерите на лигата, включително и Умберто Боси. Новата пица се приготвя от пласт тесто за жълт качамак, след което се подправя със сос от домати и парчета моцарела, нарязани на кубчета. Добавя се и щипка розмарин.
"От години наред използвах сместа за качамак и сиренето горгондзола като елементи за поставяне върху пици, но после ми дойде идеята и за тази пица. Тя обединява качамака на Севера с пицата, която е символът на Юга. Така реших в крайна сметка да заместя традиционното тесто за пица с такова за качамак", казва Круньола. Дъжд от искания за резервиране на маса в заведението му се е изсипал през последните дни. Според собственика на ресторанта обаче причина за силния интерес е не само новата пица, а и цялата история на локала, свързана с основаването на Северната лига. /ПронтоСофия
332
0
asdf
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Добави коментар