РВМС: В Шуменско млечните продукти се произвеждат без сухи млека и растителни мазнини
В Шуменско не са открити растителни мазнини и сухи млека в млечните продукти, произвеждани в 6-те млекопреработвателни предприятия в областта. Това са констатирали инспекторите на Регионалната ветеринарно-медицинска служба /РВМС/ в Шумен, съобщи днес за ШУМ. БГ директорът й д-р Христо Христов. Технологията на производство и цялата технологична документация е проверена в 6-те предприятия, от които две в Шумен - „Сердика“ и „Старс къмпани“, две млекопреработвателни дружества в Каолиново, едно в с.Осмар и едно в Нови пазар.
124 проверки са извършили инспекторите от РВМС и в търговската мрежа през януари за годността на предлаганите стоки, температурното им съхранение, цялата документация. „Констатирали сме нарушения в някои от обектите за хранителни стоки, съставили сме актове и в момента изготвяме наказателните постановления“, каза още Христов. Глобите за в размер на 500лв. за физически лица,а за юридически - 1000 лв.
ШУМ.БГ
2007
39
asdf
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
5
Когато правят проверка в складовете на производителите на млечни продукти е есттествено, че няма да открият нищо. По простата причина че дори не оставят сиренето и кашкавала да отлежават. Всеизвестна тайна е, че когато имаха проверка Старс къмпани закупи тонове сирене и кашкавал от мизия милк. Да направят проверка в търговската мрежа. Там е истината. Точно там се вижда какво продават производителите на млечни продукти. И тези проверки да са всеки месец, чак тогава да се говори кой производител е добър и честен и най вече съвестен.
потребител
Ало,шефе,как така няма? Сирене на "Старс къмпани" струва 3.50лв.Да не е направено с българско мляко?Или инспекторите четат технологичната документация, а какво се слага по време на производство- това не е важно.Важно е документирането на лъжи.
007
Няма нищо лошо в сиренето и млеката да има сухо мляко. По добре с качествено белгийско сухо мляко отколкото с прясно мляко на което на село са му добавили вода и какви ли не боклуци за да му докарат маслеността. Старс къмпани работеха с немско кондензирано мляко, което поради дотациите беше на много по добра цена от нашето прясно.
пупи
КАКВИТО СА ВНОСНИТЕ МЛЕЧНИ И МЕСНИ ПРОДУКТИ ТАКИВА СА И БЪЛГАРСКИТЕ. ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ ТЪРСЯТ ГОЛЯМАТА ПЕЧАЛБА И ТО ОТ ИЗКУСТВЕНИ ПРОДУКТИ, ЗАЩОТО СА ПО-ТРАЙНИ. НЯМА ГИ ВЕЧЕ ХУБАВИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТИ, НЯМА И ДА ГИ ИМА И ПРИЧИНАТА Е ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА. ДА СИ ПОДОБРЯТ КАЧЕСТВОТО БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТОГАВА НИЕ КОНСУМАТОРИТЕ, НЕ СМЕ ПРОСТИ, НЯМА ДА НИ СМОГНАТ НА ТЪРСЕНЕТО!
Анонимен
Няма причина да купят от Мизия Милк, защото Мизия Милк влага в производството си сухо мляко и палмова мазнина.
БДС
А за месопроизводителите какво ще кажете?
Анонимен
И в "Старс къмпани" се влага палмова мазнина.
опа
Жълта фланелка за идиотско и лъжливо твърдение на месеца. :))
Консуматор,не на алкохол
Д-р Галя Иванова всичко вижда и знае, но защо не е казала за палмовата мазнина.Сигурно е била махмурлия.