Масови проверки за спазване на изискванията при производство, съхранение и продажба на яйца и агнешко меса започнаха в цялата област. Те са по повод предстоящите Великденски празници, каза за ШУМ.БГ директорът на Регионалната ветеринарномедицинска служба д-р Христо Христов. Инспекторите от Държавен ветеринарно-санитарен контрол (ДВСК) проверяват предприятия, складове, търговски обекти и заведения за обществено хранене. Целта е яйцата да стигнат чисти до крайния потребител. Те трябва да са защитени срещу удар и да не попадат под пряка слънчева светлина. Агнешкото месо пък трябва да се съхранява и транспортира при подходяща температура, съобразно хигиенните изисквания. ДВСК ще следи дали изискванията се спазват и на самия празник. На Великден ще има дежурни инспектори, които ще проверяват търговските обекти, предупреди още д-р Христо Христов. ШУМ.БГ